Útibeszámoló

A Debreceni Makettezõ Klub a 2008. évi adó 1%-ból kapott támogatását arra költötte, hogy a klubtagokat eljuttattuk Európa egyik legnagyobb makettversenyére. Ez a lehetõség nem csak azért volt fontos, hogy láthassunk egy nagyszabású versenyt, hanem azért is, hogy mi magunk is megmérethessük magunkat egy nagy nemzetközi versenyen is.
Ez a verseny Mosonmagyaróváron volt, 2009. április 18-19-én. 20 országból, 641 versenyzõ, 1362 makettel indult. Itt volt Európa színe-java. A klub 13 fõvel és 24 makettel képviseltette magát.

Együtt utaztunk egy bérelt kisbusszal, ami nagyon kényelmes és praktikus volt. A sérülékeny maketteknek biztos helyük volt, és a tagság is jól utazhatott. Egyáltalán nem voltunk fáradtak amikor megérkeztünk, pedig kora hajnalban indultunk, de a buszban kényelmesen pihenhettünk.
A busz bérlésére, és egyben ennek a kényelemnek a megfizetésére költöttük a kapott pénzt.
Az ott tartózkodást és a szállást már magunknak kellet fizetni, de ez nem volt egy nagyon magas költség, mivel a helyi kollégiumban kaptunk olcsó szállást.

A kétnapos verseny alkalmat biztosított a rutinosabb tagoknak, hogy találkozzanak a híresebb, és náluk rutinosabb makettezõkkel, a fiatalok pedig láthatták a "nagyokat", és munkáikat. Ez nemcsak verseny, hanem egy találkozó is.

A versenyen a klubtagok szépséges eredményeket is elértek. Hat díjat hoztunk el:

Pénzes Attila: EU díj
Pénzes Attila: autó kategória elsõ
Pénzes Attila: helikopter versenydíj
Tóth Gábor: repülõ versenydíj
Tóth Zoltán: Papír kategória elsõ
Tóth Zoltán: EU díj

Az úton részvettek:

Csolity Lajos
Buday László
Dávid Balázs
Darányi Attila
Csigai János
Gyurecskó Csaba
Pénzes Attila
Lászó István
Tóth Zoltán
Tóth Gábor
Buckó József
Zakál István

Debreceni Makettezõ Klub - 2009.